Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Onze statiegeldfles

Maandag 19 augustus 2019

Welkom allemaal, bij het eerste verslag van 2019. Gek he, dat de eerste dag timmeren gewoon alweer klaar is!? Vanmorgen begonnen we met alleen maar palen en een hele grote stapel hout, en nu staan er gewoon alweer meer dan 60 hutten! En wat kunnen jullie allemaal goed timmeren, wow!

Laat ik beginnen bij het begin. Eigenlijk was dat helemaal niet vandaag. Natuurlijk zijn we het hele jaar bezig om het Timmerdorp te organiseren, maar afgelopen donderdag begonnen we écht op het veld. De keetjes werden gebracht, al het materiaal werd uitgezocht, het eerste hout werd gehaald, er was echt van alles te doen. Ook hebben we alle snoepjes die we uitdelen gekocht. Dat is leuk joh, zoveel snoep koop ik normaal nooit!

Vanaf vrijdag kwamen er een heleboel ouders om te helpen. Er moest heel veel hout ontspijkerd worden, maar er waren ook ouders om te helpen met koffie zetten, hout en palen halen, en om te koken voor onze nachtwakers. Dat zijn de mensen van de leiding die ‘s nachts op het terrain slapen. Vannacht blijf ik slapen, echt heel leuk! Zonder de hulp van alle ouders zouden wij het niet voor elkaar krijgen om het Timmerdorp te doen, dus wij zijn daar onzettend blij mee! De rest van de dagen hebben we er met alle leiding en ouders voor gezorgd dat het Timmerdorp helemaal klaar was om vandaag te beginnen. En volgens mij is dat supergoed gelukt!

Vanmorgen begon de leiding om 8 uur met een voorbespreking. Dat doen we elk jaar, om alles weer even met elkaar te bespreken. En het is natuurlijk gewoon heel gezellig om de week zo met elkaar te beginnen. Om kwart over 9 mochten alle deelnemers het veld op om een hut uit te zoeken. Voor mijn gevoel moet dat er van bovenaf altijd een beetje uit zien als een groep mieren die zich opeens met zijn allen verplaatsen. Nadat alle kinderen op het veld waren begon Merel met een uitleg over het Timmerdorp en de hutten. Dat duurt gelukkig nooit zo lang, dus al snel konden we echt beginnen. Als eerste werden alle palen vastgezet. Hier mochten de ouders, opa’s, oma’s en andere mensen die mee waren nog mee helpen. Het is soms echt heel moeilijk om de palen goed vast te zetten! Maar wel belangrijk, anders wordt je hut niet stevig. Toen de palen goed vast stonden konden er kruislatten getimmerd worden. Na de kruislatten volgden de balken, hiervoor is er gelukkig altijd veel leiding die kan helpen. Als de balken op de hut zitten mag er een bouwvergunnign aangevraagd worden, en zodra je je bouwvergunning hebt krijg je een deur. Ik hoor je denken, “Een deur!?” Ja, echt een deur. Alleen leggen wij de deur plat op de balken, waardoor het een soort plafond en vloer voor de volgende verdieping wordt.

Sommige snelle timmeraars zijn vandaag al begonnen aan hun tweede verdieping. Morgenochtend zorgen we er met zijn allen voor dat elke hut een eerste verdieping heeft. Tussen de middag kunnen alle deelnemers lekker in hun hut blijven lunchen, dus dan is het wel lekker als je ook een dak boven je hoofd hebt!

Morgen timmeren we weer hard verder, ik ben benieuwd wat voor mooie dingen ik dan allemaal zie verschijnen. Vandaag zag ik al een prachtig roze tafeltje, zo mooi! En wat ik heel erg cool vond om te zien is onze grote statiegeldfles. Heb je daar al een fles ingeleverd? Wat gebeurde er toen je je fles in het gat gooide? Ik hoop dat we met zijn alleen een record aan statiegeldbonnetjes in kunnen leveren bij Albert Heijn, dat zou geweldig zijn! Daarmee kunnen we dan weer allemaal coole dingen voor Timmerdorp 2020 doen.

Nou lieve lezers, het is tijd om af te gaan sluiten. Een paar mensen zijn bezig bij de leidingtoren, dus ik ga even kijken hoe dat gaat, en daarna is het tijd om nog even gezellig te kletsen en lekker te gaan slapen hier in de Regelkeet. Oh, voor ik vergeet, als je een keer ’s avonds je hut wil laten zien aan papa, mama, oma, opa, je oom, tante, buurman, buurvrouw of aan iemand anders mag dat! Het is geen probleem om even langs te komen voor een bouwkundige keuring.

Tot morgen!

Bekijk alle dag verslagen