Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Zo staan de hutten er deze maandagmiddag bij

Maandag 28 augustus 2023

Heb je het gehoord vandaag, al het getimmer op ons terrein? Wat klinkt dat gezellig he? Ik vind in elk geval van wel, al die tikkende hamers, heerlijk! Mijn eerste verslag van dit jaar, ik moet wel weer even inkomen hoor. Maar dat was vandaag met timmeren ook zo!

Met de leiding begonnen we vanmorgen op het terrein met een korte bijeenkomst, om weer even alles door te spreken en te zorgen dat we klaar waren voor vandaag. Dat klopt eigenlijk niet helemaal, want ik begon met een ontbijtje nadat ik vanmorgen wakker werd in de Regelkeet. Ik dwaal nu al af, merk je het? Terug naar de bijeenkomst. In dit overleg bespreken we altijd nog even de regels, wijzigingen en zorgen we dat iedereen helemaal klaar is voor het begin van het Timmerdorp. Om 9.15 ging de brug open en mochten alle deelnemers een hut uitzoeken. De hut bestaat op dat moment uit vier palen, die zijn de basis van de hut. Het ziet er altijd heel leuk uit, alle kinderen die het terrein op komen. Door een erehaag van klappende leiding, en vooral de beste palen uitzoeken.

Nadat alle kinderen een hut hadden uitgezocht, gaf Iverna een openingsspeech. Dit was de eerste keer dat Iverna dit deed, want zij is de nieuwe voorzitter. Ik vond echt dat ze het supergoed deed! Na de speech kon het Timmerdorp echt beginnen. Eerst de palen goed vastzetten, en daarna de kruislatten. Deze kruislatten, aan vier kanten van de hut, zorgen voor de stevigheid. Na de kruislatten werden er al bij veel hutten dwarsbalken op gezet, en sommige hutten hebben zelfs al hun eerste verdieping! Wat ik zo gaaf vind is dat alle kinderen hun hut echt zelf bouwen. Natuurlijk wel met hulp van de leiding, maar ze timmeren ook zo ontzettend veel zelf! Dat vind ik echt heel cool!

Morgen staat er weer een heerlijke timmerdag op de planning. Hopelijk blijft het weer net zo goed als vandaag. En ik ben benieuwd wat voor lekkers er morgen uitgedeeld wordt. Vandaag kregen we een roze koek, jammie!

Nou, eet smakelijk, slaap lekker, en tot morgen op het Timmerdorp! Als je nou niet in de buurt bent, maar wel mee wil kijken, kan dat via onze livestrem op de website (via Youtube)!

Bekijk alle dag verslagen