Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Er is nog genoeg hout om mee te timmeren

Woensdag 29 augustus en donderdag 30 augustus

De vast lezers van dit verslag zullen vast gemerkt hebben dat er gister geen verslag geweest is. Vanwege een buikgriep lig ik helaas al twee dagen in bed, in plaats van dat ik op het Timmerdorp rond kan lopen. Gelukkig gaat het nu wel al een stuk beter, en hoop ik morgen gewoon mee te kunnen helpen met slopen (en natuurlijk te kunnen genieten van de fik 's avonds!). Om jullie toch te vertellen over de afgelopen twee dagen heb ik alle andere leiding gevraagd wat er allemaal gebeurd is, dus zal ik in dit verslag over twee dagen schrijven.

Om te beginnen met de woensdag. Het was een beetje spannend of het droog zou blijven, maar volgens mij hebben we ontzettend mazzel gehad. Pas 's middags begon het een beetje te druppelen, en toen iedereen lekker naar huis was begon het pas te regenen. Dat vind ik goede timing! Er werd de hele dag lekker getimmerd, en 's middags kon er meegedaan worden aan een echte bootcamp. Springen, rijden met een kruiwagen, op de foto's zag ik allemaal sportieve dingen voorbij komen. Ook kwam de wethouder langs op ons Timmerdorp. De burgemeester zelf kwam op donderdag, dus ze mochten allebei een ererondje doen. Ze vonden de hutten ontzettend mooi en waren vereerd om op bezoek te mogen komen in ons dorp.

Bij de leiding gebeurde er ook iets bijzonders trouwens. Al twintig jaar krijgen we tijdens het Timmerdorp zelfgebakken appelflappen van Elma de Weerd. Eerst omdat haar kinderen (Emke, Sibren, Rienk en Jeltes) meededen, en ze de leiding wilde bedanken voor de mooie week. Ondertussen zitten Sibren en Jeltes zelf in de leiding, maar nog steeds brengt ze elk jaar een mand met overheerlijke appelflappen langs. Om haar hiervoor te bedanken is ze sinds gister ereburger van Timmerdorp Castricum, en heeft ze daar een echte oorkonde bij ontvangen. Hopelijk volgen er nog vele appelflappen!

Op donderdag werd er 's ochtends nog lekker getimmerd. De hutten worden zo hoog, dat een aantal hutten hun hoogste punt bereikt hebben. Zij hebben namelijk al vier verdiepingen! Bij andere hutten wordt nog hard gewerkt aan bruggen, dichtgetimmerde muren, brievenbussen, ramen en heel veel andere manieren om de hut nog beter en mooier te maken. Ook was ons Timmerdorpse voetbaltoernooi op deze donderdagochtend. Het waaide wat hard, maar voor een potje voetbal maakte dat niet uit. Meer dan 50 kinderen deden mee, en wat werd er goed gespeeld!

Donderdagmiddag is het vaste moment voor de barbecue. Eerst werden er door de leiding allemaal putjes geschept. In deze putjes konden 's middags de vuurtjes gemaakt worden. Allemaal lekkers voor de barbecue hebben we gekregen van Berger's Eten en Drinken, daar zijn we zo blij mee! De hele middag werd er lekker gebakken, gesmikkeld en genoten. Als leiding is het altijd heel leuk om door het dorp te lopen en rond te kijken naar elke gezellige mini-barbecue. Gelukkig voelde ik me vanmiddag ook goed genoeg om even op bezoek te komen.

Morgen is alweer de laatste dag van Timmerdorp 2018. Het gaat zo ontzettend snel! 's Ochtends kunnen we nog timmeren. Hou er wel rekening mee dat je misschien iets minder hulp krijgt, omdat een deel van de leiding al bezig is met opruimen. 's Avonds moet natuurlijk alles weg zijn om de fik door te kunnen laten gaan. Natuurlijk loopt er wel nog genoeg leiding in het dorp om je te kunnen helpen. Tussen de middag moeten jullie allemaal overblijven op het Timmerdorp. 's Middags gaan we namelijk slopen. Eerst worden de hoge hutten omgetrokken. Dit duurt soms een beetje lang, maar het is heel belangrijk dat dit gebeurt. Als deze hutten omgetrokken zijn begint het slopen echt. Alle hutten moeten uit elkaar. De deuren en geverfd hout moeten naar de container, al het ongeverfde hout moet naar de brandstapel. Ik moet nog niet teveel nadenken over het slopen, want na het slopen is het hele dorp opeens weg. Dat is een heel gek idee!

Ga allemaal maar lekker eten, zodat jullie morgen genoeg kracht hebben voor de laatste timmer- en sloopdag. Tot morgen!

p.s. als je niet in de buurt van het Timmerdorp bent, kan ik je de livestream echt aanraden. Ik heb er de afgelopen twee dagen echt van genoten

Bekijk alle dag verslagen